• Follow us:
nlen
Jordi Ernest

Your Trigon contact

Jordi Ernest

jordi.ernest@trigongroup.nl
06-29330538

Engineer Industriële Automatisering

Eindhoven,
40 hour
Apply

Onze productie wordt steeds meer IT gedreven. Industrie 4.0 voor productiebedrijven is daarbij de leidende factor. In de machinefabrieken in Eindhoven en in Reuver zijn de bewerkingsmachines: draai- en freesbanken gekoppeld aan de centrale IT infrastructuur. CNC programma’s, gereedschaps-data, meetprogramma’s, logistieke informatie over werkorders en geproduceerde aantallen zijn onder andere de data die beheerd worden.

Wat houdt de functie van Engineer Industriële Automatisering in?
In deze functie ga je een belangrijke en leidende rol vervullen bij het optimaliseren van de IT infrastructuur, je ontwikkelt met je collega’s een roadmap naar de toekomst en werkt aan de invulling van de diverse projecten die worden gedefinieerd in het kader van deze roadmap. Denk daarbij aan het ontwikkelen van macro’s binnen het CAM programma Top Solid voor het in-line meten en corrigeren van de gereedschapsbanen en het verder ontwikkelen van het Statistical Process Control (SPC) op de machines met standaard software pakketten maar ook met eigen ontwikkelingen.

Naast de ontwikkeling van de digitale infrastructuur programmeer je met behulp van Top solid CAM programmatuur complexe onderdelen van mechanische samenstellingen. Je bepaalt per product de routing over verschillende afdelingen en machines. Per bewerking bepaal je o.a. de opspanning, tool-lijsten, mallen en CNC-programma’s. Verder ben je ook verantwoordelijk voor het voorbereiden van productieorders en de begeleiding van deze orders gedurende de productie en het opstarten van de orders op de bewerkingsmachine. Je zorgt voor de afstemming met de meetkamer, coördinatie en optimalisatie van de verschillende bewerkingen, waarbij je overall verantwoordelijk bent voor het product.

Bedrijf / Company

Onze opdrachtgever is een full-service leverancier met een sterke reputatie als probleemoplossende hightech partner voor de fabricage en assemblage van uiterst nauwkeurige high-end samenstellingen voor OEM’s (Original Equipment Manufacturers) over de hele wereld. De opdrachtgever is uniek in haar vermogen om een one-stop-oplossing te bieden voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van nauwkeurige systemen, evenals complexe elektromechanische assemblages en uiterst nauwkeurige onderdelen en componenten. Met een gevestigde basis in Nederland, met geavanceerde ontwerp- en ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteund door ultramoderne productiefaciliteiten, is de opdrachtgever uitgegroeid tot een internationaal netwerk van bedrijven in Singapore, Maleisië en China. 

Dankzij gespecialiseerde knowhow gecombineerd met state-of-the-art productie- en testomgevingen, zoals hoog- tot ultrahoog vacuüm en ultra-cleanrooms, heeft de opdrachtgever een uitstekende staat van dienst opgebouwd in het ontwerpen en bouwen van producten voor specifieke segmenten. Voorbeelden zijn high vacuüm, motion control, particle optics en accurate positioning systemen. Uitstekende logistiek, gestroomlijnde productie en een wereldwijde toeleveringsketen zijn de sleutels om aan de eisen van u, als klant, te voldoen.

Functie-eisen / Requirements

Jij bent proactief en pragmatisch ingesteld en hebt een flexibele werkinstelling. Je hebt interesse in het werken met technische software pakketten in een Windowsomgeving, waarbij machinegegevens en parameters worden weggeschreven en gelezen op centrale servers. Industrie 4.0 is voor jou geen onbekende term en jij kunt ons hiermee verder helpen. Verder heb jij zowel een boven gemiddeld technisch als ruimtelijk inzicht.

Daarnaast vragen wij:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van IT;
 • 5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring of interesse in het programmeren van CNC bewerkingsmachines met CAM software;
 • Ervaring met CAM-systemen en macro programmeren;
 • Kennis van verspaningstechniek, opspantechniek en CNC productie;
 • Kennis van machine besturingen zoals Heidenhain, Fanuc en Siemens.

Arbeidsvoorwaarden / Terms of employment

De opdrachtgever wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Ze zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt bij hen. Je gaat werken binnen een team collega's welke net zo gepassioneerd zijn over het inkoop vak als jijzelf. Die passie belonen zij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je krijgt bijvoorbeeld 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen maar ook een bonusregeling.

Procedure

 • Bij interesse, stuur je cv en motivatie naar: jordi.ernest@trigongroup.nl, of bel naar: +31(0)40-8200206.
 • Is er een match met jouw cv en de vacature, wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek.
 • Bij een positief gesprek wordt je voorgedragen als kandidaat bij de opdrachtgever.
 • Daarna volgt een gesprek met vertegenwoordigers van de opdrachtgever.
 • Na een positief bevonden gesprek gaan wij aan de slag om jou vol energie te laten starten!

Apply

< Back to the overview